Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Akt festőművészek képes leírás - Festő-művész.tlap.hu
részletek »

Akt festőművészek - Festő-művész.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: festomuvesz.tlap.hu » Akt festőművészek
Keresés
Találatok száma - 5 db
Domány Sándor

Domány Sándor

ÉLETRAJZ 1956 január 29-én születtem Pécsett. A Pécsi Orvostudományi Egyetem elvégzése után fül-orr-gégészetből szakvizsgáztam, majd fül-orr-gégészként praktizáltam 1998-ig. Ezt követően életemet a festészetnek szenteltem. Kezdetben főként az impresszionisták voltak rám hatással, ami a mai napig rányomja bélyegét ecsetkezelésemre. Később más modern irányzatok is beépültek munkáimba, mint például a szürrealizmus és a szecesszió. Festményeim java része a műteremben készül fényképek és vázlatrajzok felhasználásával. Az impresszionistákkal ellentétben nem törekszem a színek valós ábrázolására, hanem attól eltérve a megfelelő atmoszféra kialakításával próbálom a hatást fokozni. A fentieket figyelembe véve inkább vagyok expresszionistának tekinthető, mintsem impresszonistának, bár távol áll tőlem a szándék, hogy bárhová is beskatulyázzam magam. Némely festő munkássága homogénnek tekinthető, ezzel szemben festészetem folyamatos változáson megy keresztül, szeretek az anyagokkal kisérletezni. Jelenleg Balatonbogláron élek, és alkotok.

Edward Nagy

Edward Nagy

Mint minden kisgyermeket, engem is foglalkoztatott a rajzolás, de nem volt soha célom, hogy ebből keressem majd meg a mindennapi betevőt. A 90-es évek elejéig csak a szabadidőmet töltöttem rajzolgatással, majd 1992-ben, amikor megismerkedtem Urbán Gábor festőművésszel, és láttam csodálatos műveit, teljesen elfogott a láz, és úgy gondoltam, nekem is festenem kell. Nagyon sokat köszönhetek Gábornak , hiszen sokat segített nekem és támogatott elképze-lésemben. Sokáig olajfestékkel dolgoztam, majd áttértem az akril festésre, könnyebb kezelhetősége miatt. Immár 17 éve festek, és képezem magam autodidakta módon. Képeim témája kissé bizarr, de hiszem, hogy ennek a stílusirányzatnak van jövője. Kedvenc művészeim: Boris Vallejo, Hajime Sorayama. Fénykép alapján grafika, festmény rendelhető különböző méretben.

Katona Bálint

Katona Bálint

Katona Bálint Debrecenben élő költő, aranydiplomás képzőművész, művészeti vezető Tagja több hazai és nemzetközi művészeti társaságnak,a Magyar Írószövetségnek, a Magyar Fotóművészek Szövetségének.Rendszeres résztvevője a Chicagói és Indianapolisi mesterkurzusoknak. Párizsban megnyerte az újító művészek világversenyét. Tíz kötet szerzője ill. társszerzője, a Bálint díj névadó alapítója. Húsz országban, több mint száz önálló kiállításon mutatkozott be. Negyven országos és nyolc nemzetközi díj kitüntetettje. Félszáz alkotását őrzik múzeumokban, közgyűjteményekben. Úttörője az un. szintetikus művészetnek . Alkotásain felfedezhetőek a stílusjegyek az akadémizmustól a kubizmusig, az impresszionizmustól az avantgárdig. Képeinek, verseinek témája az éden az édenkeresés, a földi lét titkainak fürkészése, a két nem viszonyának analizálása, és az életbe vetett hit, melynek köszönhetően az EMBER sohasem roskadhat össze a kereszt alatt.

Kollár Adrián

Kollár Adrián

Kollár Adrián - Olajfestmények, Zeneszámok, Filmek és egyéb alkotások Ez a weboldal azzal a céllal jött létre, hogy bemutassam rajta olajfestményeimet, zeneszámaimat, filmeket és egyéb alkotásaimat. Az itt látható művek mindössze az alkotás örömének gyümölcsei, nem céloztam meg velük művészi magasságokat vagy bármiféle elismerést kivívni velük, mindössze azért léteznek mert öröm volt megalkotni őket. Természetesen honlapon található olajfestmények közül sok megvásárolható, illetve lehetőség van festmény megrendelésére, akár fénykép után is. Amelyik festmény megvásárolható amellett feltüntettem az irányárát. Egyedi megrendelés esetén a kép méretétől és témájától függ az ár, ön elküldi a leírást, hogy milyen képet szeretne, és egy-két napon belül megkapja az árajánlatot, valamint, hogy mennyi idő alatt készül el a festmény. Az átlagos elkészítési idő, a festéssel és a száradással, lakkozással együtt 2-4 hét

Mátis Rita

Mátis Rita

ÉLETRAJZ 1967-ben születtem Pécsett 1981-1985 Művészeti Szakközépiskola, Pécs, grafikus szak 1987-1992 Janus Pannonius Tudományegyetem Szépművészeti karán végeztem Keserű Ilona tanítványaként 1992-1995 JPTE Képzőművészeti Mesteriskola, mesterem: a Munkácsy-díjas Konkoly Gyula, 1995 Tanulmányút Párizsba 1996 Kulturkontakt ösztöndíj, Bécs 2005 Grödinge ösztöndíj Svédország EGYÉNI KIÁLLÍTÁSOK 1994 Művészetek Háza, Pécs 1995 Képzőmuvészeti Főiskola Barcsay terem, Budapest 1996 * Stúdió kiállítás (Horváth Judittal), Bécs * Dominikánus kápolna, Donau Festival, Krems * Újraélesztés, Stúdió Galéria, Budapest * Édes húsom, avagy az átélés romlékonysága, Pécsi Kisgaléria 2001 Stúdió kiállítás, Kulturkontakt, Oslip 2006 St.art Galéria Budapest 2006 Szinyei Szalon Budapest 2008 Volksbank Galéria, Budapest, Istenhegyi út CSOPORTOS KIÁLLÍTÁSOK 1999 előtt * Art Expo, Budapest * Ex-Centrum, Pécs * Haus Ungarn, Berlin * * Helyzetkép, Mai Magyar Szobrászat, Műcsarnok, Budapest, * Pécsi Szépítők, Újpest Galéria, Budapest * Új Stúdiósok kiállítása, Duna Galéria, Budapest * Cherchez la femme, Szombathelyi Képtár * Olaj/vászon, Mai Magyar Festészet, Műcsarnok * Műélvezés, Erotika a magyar képzőmuvészetben, Bartók32 Galéria, Budapest * Mesterek és tanítványok, Pryzmat galéria, Krakkó 1999 * A bűn méze, Szombathelyi Képtár * Palme Ház, Budapest * A tárlat, Pécsi Galéria * Art Expo Friss, MuvészetMalom, Szentendre * A második nem, Nőművészet Magyarországon 1960-2000 * Ernst Múzeum, Budapest 2002 * Galéria, Pécs * Art Expo Friss II., MűvészetMalom, Szentendre * Jubileumi tárlat, Pécsi Galéria 2003 * Klimó gyűjtemény, Linz, Ausztria * Fiatal festők Keserű Ilona közelében Pécsett * 1983-2003, Pécsi Galéria 2004 * Mecseki Anzix, Hattyúház, Pécs * Energia és ellenérték, MűvészetMalom, Szentendre * Gulashsuppe, Dachgalerie, München * Pécs-Baranya Muvészeinek Társasága, Városi Galéria, Kalocsa 2005 * Műcsarnok Budapest 2006 * Szinyei Szalon Budapest "Aktuális" 2006 * Jelenlét Művészeti Festivál Balaton

Tuti menü